Chris Reeve

Categoriën:

Chris Reeve

Het verhaal over Chris Reeve begint in 1984 in een aangebouwde garage bij zijn huis in Zuid-Afrika. Daar begon hij met het ontwerpen en maken van verschillende messen  waaronder de vroege locale  Zuid-Afrikaanse  modellen van een ontwerp uit één stuk. De 1e order werd in 1985 geplaatst door Moteng uit Amerika voor deze one-piece messen. 
Chris Reeve wordt geroemd vanwege  de uiterste precisie waarmee hij zijn messen maakt ieder mes is een meesterstuk en van ongelofelijk hoge kwaliteit.
Zoek dealer > ChrisReeve.nl
In  Zuid-Afrika was de markt beperkt, wilde het bedrijf groeien moest er meer geëxporteerd worden. De omstandigheden in  Zuid -Afrika waren hiervoor goed (wisselkoers en steun van de regering) maar o.a. de voortdurende politieke strijd waren niet gunstig voor een klein bedrijf. 
In  1989 verhuisde Chris Reeve met zijn vrouw naar  Amerika en inmiddels worden zijn messen over de  hele wereld verkocht. Vele messen  van Chris Reeve zijn  een uniek exemplaar. Beroemd zijn de Sebenza modellen met een “Unique Graphic Design”. Deze graphics worden handgemaakt door Lisa L'Eveque-Hague. Een bekend designer in Amerika.
 

Chris Reeve wordt geroemd vanwege  de uiterste precisie waarmee hij zijn messen maakt ieder mes is een meesterstuk en van ongelofelijk hoge kwaliteit. Ook is hij internationaal bekend om zijn “Chris Reeve intergral Lock” een door Chris uitgevonden vergrendelmechanisme dat is gefreesd uit de Titanium handgreep van zijn Sebenza modellen.  
Adola werkt al ruim 15 jaar met Chris Reeve samen in de distributie van zijn messen.
Vanwege de enigszins beperkte productie capaciteit en grote vraag kan levering van bepaalde modellen soms geruime tijd duren.