Leatherman Tread armband

Categoriën:
 
Apeldoorn, 5 februari 2015 – Leatherman brengt deze zomer de allereerste draagbare multitool op de markt. De Leatherman Tread™ is gemaakt van stevige, corrosiebestendige 17-4 roestvrijstalen schakels die elk zijn voorzien van twee tot drie functionele gereedschappen. Eén Tread™ heeft in totaal 25 gereedschappen, van moersleutels en schroevendraaiers tot een carbide glasbreker, klaar voor gebruik waar en wanneer je wilt. Elke schakel wordt vervaardigd volgens het MIM-technologie, een techniek die uiterst hoge nauwkeurigheid en lange levensduur garandeert.

Je hebt meer dan alleen kennis nodig om zaken voor elkaar te krijgen. Om in elk mogelijke situatie te kunnen anticiperen heb je vaak ook de juiste gereedschappen nodig. Waar je ook bent. Leatherman Tool Group directeur Ben Rivera kwam op het idee tijdens zijn gezinsuitje naar Disneyland nadat hij met zijn vertrouwde Leatherman multitool niet door de beveiliging werd binnengelaten. Hij vond dat het anders kon. Een manier om zijn gereedschappen altijd zonder problemen bij zich te kunnen houden. En zo ontstond de Leatherman Tread™.

De armband is door haar schakel ontwerp volledig verstelbaar. De gebruiker kan schakels verwisselen, toevoegen of verwijderen tot de juiste polsomvang. Liefhebbers kunnen additionele schakels met andere gereedschappen aanschaffen voor extra gebruiksgemak. De multitool armband van Leatherman voldoet volledig aan de Amerikaanse TSA vliegregels en mag gerust met je mee op reis.

De SS (stainless steel) en DLC (diamond like coating) uitvoeringen van de Tread™ worden medio mei 2015 verwacht op de Nederlandse markt. Beide uitvoeringen zullen naar verwachting respectievelijk rond €199 en €259 kosten in de winkel. Later dit jaar worden de individuele schakels en de Tread QM1 verwacht, een uitvoering uitgerust is met een Zwitserse uurwerk.