LION SABATIER

Categoriën:

LION SABATIER

 
LION SABATIER is een Frans merk uit het gebied Thiers met vele moderne messenlijnen voor het keukensegment. 
Depuis 1812 - Thiers
Het merk heeft de naam te danken aan de familie SABATIER die hun hele leven hebben gewijd aan de vervaardiging van kwaliteitsmessen voor professionals in de horeca. Het merk LION SABATIER en het merk 32 DUMAS zijn beiden eigendom van Rousselon DUMAS-SABATIER.
In ons assortiment vindt je de FUSO en IDEAL collectie van LION SABATIER.
 
 
Geschiedenis van Rousselon DUMAS-SABATIER
In 1852 wordt het bedrijf Rousselon opgericht door Antoine Rousselon, gespecialiseerd in artikelen voor de woninginrichting.
 
In 1882 wordt het merk Dumas opgekocht. Dumas bestond al meer dan 350 jaar en van oorsprong een bekende naam in de wereld van tafelbestek.
 
Vanaf 1921 nemen de zoons Henry en Gabriel het roer oever en gaan door met de ontwikkeling en productie van bestek en keukenmessen. Vanaf 1952, als Jean Bruchon echtgenoot van Monique Rousselon de leiding overneemt, wordt de productie meer en meer gericht op de professionele markt. In 1968 wordt een nieuwe fabriek geopend, waar tot op heden nog steeds de productie plaatsvindt.
 
In 1984 neemt Pascale Sol-Bruchon het roer over en moderniseert het hele bedrijf. Ook durft ze het aan om het bekende merk Sabatier over te nemen in 1991. Mede door de overname van Maxime Girard werd het merk LION SABATIER geboren. Een naam van wereldklasse op koks gebied.
De 150 jaar ervaring van alle generatie hebben er toe bijgedragen dat Rousselon de merken LION SABATIER en 32 DUMAS vertegenwoordigt. Hiermee is een wereldwijde naam opgebouwd.
 
 
 
 
Adola is groothandel het merk LION SABATIER sinds 1976. 
Dealer worden? Neem contact met ons op.