Garantie


De garantie geldt over het algemeen uitsluitend op defecten ten gevolge van fabricage en/of materiaalfouten. Producten worden in geval van garantie kosteloos gerepareerd of vervangen en teruggestuurd. De kosten voor het retourneren van defecte artikelen naar Adola is wel voor eigen rekening. De garantie is echter niet van toepassing op defecte producten die ontstaan zijn door normale slijtage, verkeerd gebruik, onjuiste montage, reparatie door een derde partij, nalatigheid of gebrekkig onderhoud. Roestvorming is bijvoorbeeld in veel gevallen een vervelend gevolg van gebrekkig of geen onderhoud. Lees meer over onderhoud en roestpreventie.

Garantie aanvragen dienen altijd schriftelijk te gebeuren middels een formulier. Zonder volledig ingevuld formulier wordt de garantie aanvraag niet in behandeling genomen. 
Algemeen garantie formulier
Leatherman garantie formulier
 
 
Onze service- en garantie voorwaarden gelden uitsluitend voor de goederen die rechtstreeks bij ons zijn afgenomen. Bent u particulier en heeft u een klacht over een product uit ons assortiment? Neem dan contact op met de winkel waar u het product hebt aangekocht. Is dit niet mogelijk, dan kunt u eventueel terecht bij één van de andere winkels in ons dealernetwerk voor garantieaanvragen en/of reparaties. Klik hier voor de dichtstbijzijnde winkel bij u in de buurt. 
 
Voor artikelen van de hieronder vermelde merken gelden garantievoorwaarden en termijnen van de fabrikant. Op alle overige door Adola geleverde artikelen rust een garantietermijn van één jaar op materiaal- en/of fabricagefouten.
 
 
Barska - 2 jaar garantie op verrekijkers. Garantie is niet overdraagbaar en geldt alleen voor de eerste koper van het product.
Benchmade - Limited Lifetime
Buck - Buck's 'Forever Warranty' geeft een beperkte levenslange garantie op fabricage en/of materiaalfouten. Garantie vervalt bij verkeerd gebruik. Buck Knives zijn niet bedoeld om te worden gebruikt als hamers, beitels, priemen of schroevendraaiers. Afgebroken mespunten daarom ook niet onder de garantie. 
Brusletto - Limited Lifetime
Chris Reeve - Limited Lifetime
Cold Steel - In overleg
Fiskars - 10 jaar op de bijlen en 5 jaar op overige artikelen
Fällkniven - 10 jaar
Fox - Limited Lifetime
Jokari - 1 jaar
Leatherman - Er geldt een garantietermijn van 25 jaar op de multitools van Leatherman, mits er geen sprake is van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik. Deze garantie geldt alleen voor de eerste koper van het product. Hoezen, accessoires, roest, schoonmaak- en slijpwerk vallen niet onder deze garantie. Lees meer.
Light My Fire - 2 jaar
Morakniv - 2 jaar
Nebo - 1 jaar fabrieksgarantie op fabricage en/of materiaalfouten. Garantie geldt niet op batterijen of defecten ten gevolge van normale slijtage.
Nite Ize  - 2 jaar
Ontario Knives - Limited Lifetime
Olight - 5 jaar garantie op zaklampen/ Omni-Dok
2 jaar garantie op hoofdlampen
1 jaar garantie op batterijen
Accessoires zoals clipjes, holsters en kabels vallen niet onder de garantie.
Opinel -  Limited Lifetime
Princeton Tec -  10 jaar
Sabatier Lion en Fuso -  Limited Lifetime
SOG Speciality Knives -  Limited Lifetime
Spitzenreiter - 1 jaar
Spyderco - Limited Lifetime
True Utility - 2 jaar
WorkSharp  - 1 jaar
UCO -
Limited Lifetime op Candle Lanterns en accessoires. 
1 jaar garantie op LED Lanterns, LED upgrade kits, Candles en Grilliput producten.