Leatherman

Categoriën:
 • Leatherman Header
 • "Since my name is on every tool we make, I still feel a responsibility for the quality of each one we sell."
Over
 • Leatherman - Over1

  Leatherman Origineel

  Het begon allemaal in 1975 toen Tim Leatherman en zijn vrouw Chau hun wereldreis in Amsterdam zijn begonnen. Ze kochten daar een oude Fiat van een Nederlander om hun wereldreis te starten. Deze Fiat werd zwaar op de proef gesteld en regelmatig waren reparaties nodig om hem rijdend te houden. Tim merkte dat zijn  zakmes de reparaties meestal niet kon oplossen.
 • Leatherman - Over2

  Pocket Survival Tool 

  Toen Tim en Chau na een lange enerverende reis terug keerden naar de VS ging hij aan de slag met de ideeën en notities die hij tijdens zijn reis maakte. Dit bleek echter een stuk lastiger dan gedacht en na 8 jaar ontwikkelen was er uiteindelijk de eerste LEATHERMAN PST ook wel bekend als “Pocket survival tool”
   
  Een opvouwbare tang met 13 verschillende gereedschappen, een 10 cm lange “gereedschapskist”van 140 gram.
   
  Tim Leatherman was hiermee tevens de uitvinder van een nieuw categorie de MULTITOOL, Het eerste jaar hoopte Tim en zijn zakenpartner Steve zo’n 4000 PST’s te verkopen.
 • Leatherman - Over3

  Sinds 1986

  Maar al snel bleek dat ze een gat in de markt gevonden hadden want in dat jaar werden er maar liefst 30.000 stuks verkocht en in de volgende 10 jaar meer dan een miljoen Pocket survival tools.
   
  Al sinds 1986 is Leatherman actief in Nederland en wordt het gehele programma verkocht via een uitstekend dealer netwerk waar u nog altijd terecht kan.
   
  Tevens is het mogelijk het gehele programma op deze officiële Leatherman site te bekijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
   
  Daar het Leatherman programma inmiddels meer dan 200 producten omvat vertrouwen we er op dat we u middels deze site altijd op de hoogte kunnen houden van het volledige programma.
Facts & Figures
 • foundation Opgericht

  Juli 1983
 • account_circle Tim Leatherman

  Voorzitter van de raad en medeoprichter
 • emoji_flags In 80 landen

  verkocht
 • handyman 150

  Gemiddelde processen dat een Leatherman-tool doorloopt tijdens de productie
 • Leatherman - Ambiance
Producten
 • Het origineel

  Het origineel

  Van Tim's eerste prototype tot onze nieuwste multi-tool-innovatie, De tools worden gebouwd in Portland, Oregon. Alle gereedschappen worden uitvoerig getest in de Grote Pacific Northwest omgeving. Van wandelen in de ruige Cascade Mountains, vissen voor de prachtige kust van Oregon, of het verkennen van de hoge woestijn in het oosten, Leatherman zorgt ervoor dat het gereedschap betrouwbaar is voor elk avontuur, groot of klein.
 • TROTSE OREGONIANS SINDS 1983

  Prototype

  Toen Tim aan het prototype voor deze nieuwe tool begon, schatte hij dat het hem een ​​maand zou kosten. In plaats daarvan duurde het de volgende drie jaar om het prototype te bouwen dat hij voor ogen had en om een ​​patent aan te vragen. Met de patentaanvraag en het prototype in de hand, ging hij op pad om zijn idee te verkopen. Helaas bijten de bedrijven die hij benaderde niet. Nog drie en een half jaar lang kreeg Tim de ene afwijzingsbrief na de andere te verduren. Totdat hij samenwerkte met zijn studievriend, Steve Berliner, en in het voorjaar van 1983, kregen ze hun eerste bestelling voor 500 gereedschappen van Cabela's en lanceerden ze het eerste Leatherman-gereedschap, de PST.
Nieuwste producten
 • Leatherman - Ambiance 2
Video's
Meer weten?
Adola is al vanaf 1985 een exclusieve distributeur van Leatherman binnen Nederland.