Light My Fire

Categoriën:
 • Light my Fire - Header
 • Light My Fire

  Made in / of / by Sweden.
   
Over
 • Light my Fire - Over

  Het begon met een stokje. In 1995 kwam Light My Fire oprichter Michael Odqvist een eeuwenoud geheim tegen: MayaSticks. Hij was gefascineerd door de pracht van dit harsachtige aanmaakhout. Het was niet alleen een snelle, gemakkelijke en betrouwbare manier om vuur te maken. De stokken waren ook een natuurproduct gemaakt door de lokale bevolking in Guatemala, van achtergelaten stronken van gekapte pijnbomen. Door op een grotere schaal een fair trade productie te starten, hielp Michael 400 afstammelingen van Maya-indianen om meer geld te verdienen, zodat ze hun kinderen naar school konden sturen. Een jaar later werden de aanmaakblokjes in Zweden gelanceerd. Helaas was de timing niet goed, niemand begreep het product echt en we hadden niet genoeg geld om het op de markt te brengen. Het was een complete flop en zeer frustrerend voor Light My Fire omdat ze geloofden het hun product.
   
  Een eeuwen oud geheim was in 1995 het begin van Light My Fire...
   
 • Light my Fire - Over2

  Michael Odqvist was gefascineerd door het harsachtige aanmaakhout van de Maya Sticks. Door het starten van fair trade productie op grotere schaal, hielp Michael 400 van deze afstammelingen van Maya-indianen met meer geld verdienen, zodat ze in staat waren om de kinderen naar school te sturen. 
   
  Een jaar later werden de eerste Fire Steels gelanceerd in Zweden. Helaas, de timing was niet goed, niemand had het product echt begrepen, en er was niet genoeg geld om het grootschalig op de markt te brengen.
   
 • Light my Fire - Over3

  Michael gaf echter niet op. Lang zocht hij naar een alternatieve en eenvoudige manier om een vuurtje te kunnen maken. En in 1996, is de perfecte match gevonden - de magnesium fire-starter die werd ontwikkeld en gebruikt door het Zweedse leger. Niet alleen was de Zweedse Fire Steel een geweldig product op zich, daarnaast ook een perfecte combinatie met de Tindersticks.
   
  Zo ontstond een stevige basis voor de toekomst, maar ze realiseerde zich dat er meer mogelijkheden lagen op outdoor gebied. Met hulp van een bekende merkenspecialist designer en tekstschrijvers werd Light My Fire in de markt gezet. Nu maken ze hoge kwaliteit outdoor producten, ontworpen met een glimlach en met veel vrolijke kleuren.
   
  De Spork is een enorme hit. Een totaal van meer dan 21 miljoen Sporks zijn verkocht.
   
   
 • Light my Fire - Ambiance
Producten
Nieuwste producten
 • Light my Fire - Ambiance2
Nieuws
Video's
Facts & Figures
Meer weten?
Adola is trots al vanaf 1985 de enige groothandel binnen nederland te mogen zijn van dit mooie merk.