MKM

Categoriën:
 

Maniago Knife Makers

 
Kenners weten dat Maniago de messenstad van Italië is. Dit messendistrict heeft een rijke geschiedenis van metaalbewerking die teruggaat tot de 14e eeuw. In 1960 is de samenwerkingsverband Consorzio Coltellinai Maniago opgezet met als doel lokale staalwaren van Italiaanse vakmanschap te promoten over de hele wereld.
 
"Climb the Edge"
Binnen de consortium Coltellinai Maniago is een nieuw bedrijf opgezet om de vakmanschap, technologie en creativiteit op het gebied van outdoor messen verder te versterken. Dit bedrijf en tegelijkertijd ook merk heet de Maniago Knife Makers (MKM). De naam is al eens eerder gebruikt. Het is dus in wezen een vernieuwde samenwerkingsverband tussen de messenfabrikanten in de stad Maniago.

De herintroductie van MKM in 2018 ging gepaard met de lancering van vijf bijzondere messenseries van de vier bekendste messenfabrikanten uit Maniago die samen opereren onder de naam Mikita (Fox Knives, LionSteel, Viper en Mercury). De messen zijn ontworpen door de twee wereldbekende messenontwerper Bob Terzuola en Lucas Burnley. Dankzij deze messen heeft MKM al de “2018 Knife Collaboration of the Year” award in ontvangst mogen nemen tijdens de Blade Show 2018 in Atlanta.
 
Adola is distributeur van het merk MKM sinds 2019
Wilt u dealer worden? Neem contact met ons op.