Over Adola

 
Adola B.V. is een groothandel met meer dan 3500 producten van ruim dertig A-merken op het gebied van staalwaren, ijzerwaren, verlichting, gadgets, optiek en outdoor. Zo vindt u bij ons sterke merken als Leatherman, Buck, Light My Fire, Spyderco, Olight, Nite Ize, Cold Steel en Benchmade. Bijna alle merken in ons portfolio staan bekend om hun hoogwaardige en innovatieve producten.
 
Bij ons profiteert u altijd van een uitgebreid assortiment van kwaliteitsartikelen en een snelle levering dankzij een uitgekiend logistiek. 
Medio maart 2015 is ons jubileummagazine verschenen ter ere van ons 85-jarig bestaan. Klik hier voor de digitale versie.
 
Wij leveren uitsluitend aan wederverkopers. Heeft u interesse om klant te worden? Neem dan contact met ons op. 
Bent u een particulier of eindgebruiker? Raadplaag dan onze dealerlocator voor een winkel bij u in de buurt.
 
 

Geschiedenis van Adola B.V.

Nadat Adolf Keizer (geboren 03-04-1875) gedurende vele jaren zijn winkel in galanterieën te Steenwijk met succes gedreven had, besloot hij het rustiger aan te doen en zich in Apeldoorn te vestigen.
 
In 1930 kreeg hij een aanbod voor een agentuur van een fabrikant van luxe zakmessen en besloot zich in te schrijven bij de KvK als “Adolf Keizer Agenturen en commissiehandel” gevestigd in Apeldoorn.
 
In 1931 startte de grossierderij in fijne staalwaren en vanaf die tijd specialiseerde de onderneming zich in de verkoop en het op voorraad houden van luxe zakmessen, scharen en de eerste primitieve bakelieten zaklantaarns. Drie jaar later is de commissiehandel opgeheven, de grossierderij overgedragen aan zoon Dick Keizer en voortgezet onder de naam“Adola v/h Adolf Keizer”. Ook is toen de merknaam Adola geregistreerd.
 
In 1940 meldde Wim Keizer zich en gingen de 2 broers een vennootschap aan. Broer Dick vertrok in 1974 met pensioen en in 1975 is de vennootschap omgezet naar een bv onder  directie van Wim Keizer. 
 
25 juni 1980 is de datum waarop Wim Keizer het stokje overdroeg aan zijn schoonzoon Henk van den Hazel en zoon Dolf Keizer. Henk geniet al sinds 1997 van zijn pensioen en Dolf is hem in 2011 gevolgd. 
 
Opa Adolf kon in 1930 nog niet weten dat in mei 2011 de 4e generatie na hem zijn bedrijf, het huidige "Adola B.V." wordt voortgezet door zijn achterkleinzoon Jerko van den Hazel.

 

Team Adola B.V.