Spyderco

Categoriën:

Spyderco


De messen van Spyderco hebben de bekendheid te danken aan het unieke  ronde gat in het lemmet, ontwikkeld om een zakmes eenvoudig met één hand te openen.
 
First we made things sharp. Then we made sharp things.

De messen van Spyderco hebben de bekendheid te danken aan het unieke ronde gat in het lemmet, ontwikkeld om een zakmes eenvoudig met één hand te openen.
 
Later verkregen ze veel bekendheid door de bijzondere vormgeving, de vele verschillende staalsoorten en de speciale karteling van de messen. Spyderco is absoluut trendsettend als het gaat om revolutionaire ontwerpen en nieuwe staalsoorten.

Spyderco is opgericht door Sal Glesser. Het eerste product welke Spyderco produceerde was de Portable Hand in 1976, een "spin-vormig apparaat", Hieraan ontleend Spyderco zijn naam. Het apparaat was een reeks van hoeken, kogelgewrichten en clips wat mensen een extra handje gaf zoals juweliers en hobbyisten, om te werken met kleine onderdelen.

Sal en zijn vrouw Gail reisden met een omgebouwde vrachtwagen als camper van show naar show om hun producten te laten zien. In het begin waren dit voornamelijk vernieuwende keramische slijpproducten. Dit werd al snel een succes en in 1987 vestigden zij zich in Golden en kwam de productie op gang.

Het 1e model was de C01”The Worker” gemaakt in 1981, de eerste die een rond gat in het lemmet had als “eenhands” opener. Nog een specifiek kenmerk van een Spyderco mes is de verwisselbare clip..

Jaarlijks worden er vele speciale limited editions uitgebracht onder de naam “sprint run”. Enige jaren geleden is Eric Glesser de zoon van Sal en Gail in de voetsporen van zijn ouders getreden en zorgt hij voor de nodige mooie ontwerpen en bedrijfsopvolging.
 
 
 

Adola vertegenwoordigt Spyderco al sinds 1994.
Dealer worden? Neem contact met ons op.