Leatherman introduceert het FREE assortiment

Categoriën:
Leatherman introduceert het FREE assortiment
Dit markeert het begin van een nieuw hoofdstuk met een volgende generatie multifunctionele tools
 
Apeldoorn, 11 april 2019 – In 1983 ontwikkelde Tim Leatherman de eerste multifunctionele tool in zijn garage. Niet lang daarna groeide Leatherman Tool Group uit tot marktleider op het gebied van multitools. De tools worden nog altijd gemaakt volgens de basisingrediënten van Tim Leatherman, namelijk ingenieuze ontwerpen, gemengd met een flinke dosis doorzettingsvermogen en voorzien van al het nodige om uitdagingen te lijf te gaan. Dit jaar kondigt Leatherman het begin van een nieuw hoofdstuk aan met de onthulling van een nieuw logo en introductie van de Leatherman FREE serie, een splinternieuw assortiment aan multifunctionele tools dat het begrip “multifunctioneel” op een hoger niveau brengt.
 
"Het FREE assortiment blaast nieuw leven in het merk en verlegt de grenzen waarbinnen wij onze producten ontwerpen en maken”, aldus Ben Rivera, huidige directeur van Leatherman Tool Group. "En het nieuwe Leatherman logo weerspiegelt deze evolutie. Onze aandacht gaat niet meer naar het hebben van een tang, maar naar hetgeen wat een multifunctionele tool ons in staat stelt om te doen. We willen een multifunctioneel merk worden die de veelzijdigheid van iedereen naar boven haalt.”
 
Het Leatherman FREE™ assortiment kenmerkt zich door het unieke magnetische design. Een revolutionair vergrendelmechanisme dat onder andere gebruik maakt van magneten waardoor de tool zeer soepel opent en sluit. Hier komt nooit meer een vingernagel aan te pas. Bovendien vermindert dit mechanisme slijtage aan de individuele onderdelen waardoor een FREE™ tool een nog langere levensduur heeft dan al zijn voorgangers. De FREE™ tools geven een ultieme productbeleving dankzij dit gebruiksvriendelijke mechanisme. Zodra een onderdeel in zijn vergrendeling valt, dan hoor en voel je een duidelijke klik om te bevestigen dat de tool klaar is voor gebruik.
 
Het FREE™ assortiment voegt een heel nieuwe dimensie toe aan de rubriek multifunctionele tool, wat dit de meest uitgebreide productlancering maakt van Leatherman tot nu toe. De ontwerp- en productieteams van Leatherman gebruikten die 35 jaar aan ervaringen en feedback van Leatherman fans als basis voor productontwikkeling. Het FREE assortiment bevat meerdere patenten, wordt gemaakt in hun eigen fabriek in Portland, Oregon, en wordt geleverd met de vertrouwde 25-jarige garantie van Leatherman.
 
Verkrijgbaar vanaf april 2019
De lancering van het FREE™ assortiment begint met een introductie van de P-serie in april 2019. De FREE T-serie en K-serie zal respectievelijk vanaf medio juni en augustus 2019 verkrijgbaar zijn.
 
Meer over Leatherman FREE? Lees op www.leathermanfree.nl.