Lepelfeest

Categoriën:
LepelFeest is hét evenement voor lepelsnijders en vershoutbewerkers.Tijdens een driedaags festival leer je alles over het ambacht en de techniek van het lepelsnijden, een zeer verslavende hobby. Leer werken met bijl en mes tijdens de vele workshops welke door ervaren meesters worden gegeven. Dompel je onder in ambacht en het gereedschap én het heerlijke eten en de gezelligheid. Voor beginners en gevorderden! 
 
In de traditie van succesvolle buitenlandse lepelfestivals zoals Taljfest in Zweden, Spoonfest in Engeland, Greenwoodfest in Amerika en SpoonJam in Australie is er Lepelfeest. Na een succesvolle edities in 2018, en 2019 komt er ook een Lepelfeest2021; het Nederlandse lepel festival voor vers hout bewerkers. We slaan onze tenten op in de bosrijke omgeving van Landgoed Welna op de Veluwe bij Epe en vullen het met een rijk aanbod aan workshops, technieken, clinics, en presentaties.
 
Het snijden van lepels is echt geweldig om te doen! Uit een vers geoogst stukje hout maak je met bijl en mes de meest bijzondere lepels. Eetlepels, kooklepels, spatels en een klein lepeltje voor in de suikerpot. Je leert op Lepelfeest alles over de betoverende wereld van het Ambacht van lepelsnijden.Tijdens de workshops leer je snijtechnieken met het mes en haktechnieken met de bijl. En dan begint het!

In een breed aanbod leer je van alles over vormgeving, afwerking, houtsoorten en gereedschappen. Ter plaatse zijn messen en bijlen te koop. Tijdens de workshops kan je gebruik maken van de gereedschappen van de workshopleiders (je hebt dus zelf geen nodig, je kunt het lenen). Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 mensen. In de workshops voor beginners (maar zeker ook bij de gevorderde snijders) wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. We werken immers met vlijmscherp gereedschap.
 
Ook dit jaar is er een bonte verzameling van lepelsnijders en vershoutbewerkers uit binnen en buitenland die vanuit verschillende invalshoeken het lepelmes gaan hanteren. Op het programma staat niet alleen hout bewerken maar ook decoreren en het smeden van gereedschap.
 
Doe mee!
Doe mee met het leukste  vers hout festival van Nederland. Ontmoet kleurrijke lepel snijders uit binnen en buitenland en dompel je drie houtvolle dagen onder in een wereld van vers hout en verse snippers. In deze drie dagen leer je alle kneepjes van het lepel snijden. Ervaring is niet nodig alleen een gezonde dosis nieuwsgierigzijn om iets met je eigen handen te maken. Meld je hier aan.